Doar IMM-urile performante vor primi fonduri nerambursabile de la stat

In 2007, inscrierea aplicatiilor pentru Programul national multianual pe perioada 2006-2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii, se va realiza electronic prin intermediul Registrului Unic Electronic, atat la Bucuresti, cat si la toate oficiile pentru IMM situate in: Constanta, Timisoara, Iasi, Craiova, Targu Mures, Cluj, Galati si Brasov.

Spre deosebire de anii anteriori, cand a fost promovat principiul: “Primul venit, primul servit”, in procesul de selectie a societatilor participante, anul acesta, din dorinta de a promova si sustine un numar tot mai mare de firme profitabile, cu un real potential de dezvoltare, va fi nevoie ca intreprinzatorii, pentru a accesa programul, sa faca dovada faptului ca indeplinesc criterii evidente si cuantificabile de performanta, selectia facandu-se pe baza unui “scoring”.

Criteriile de performanta de care va depinde aceasta sustinere financiara, vor fi aduse la cunostinta celor interesati o data cu publicarea Programului in Monitorul Oficial.
Beneficiind de un buget de 40 de milioane de lei, Programul are ca scop sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile nou-infiintate, precum si de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) implicate in sectoarele economice prioritare.

Vor fi sustinute, prin alocatii financiare nerambursabile, de maxim 50.000 Euro, investitii realizate de beneficiarii eligibili, in procent de pana la 60% din valoarea proiectelor, la care se adauga un credit de maxim 25% din contravaloarea totala, contributia intreprinzatorilor acceptati fiind de minim de 15%.

De la data publicarii “Programului national multianual pe perioada 2006-2009 de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare/retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii” in Monitorul Oficial, intreprinzatorii vor avea la dispozitie 30 de zile pentru a intocmi dosarele.

Pentru a asigura transparenta si flexibilitatea procedurii de implementare atat a Programului de investitii, cat si a Programelor Start si EMPRETEC, Agentia Nationala pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie reorganizata prin HG nr 387/24.04.2007, publicata in Monitorul Oficial nr. 289 din 2.05.2007 in Ministerul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, va discuta proiectul procedurilor de implementare in cadrul Comisiei de Dialog Social, cu principalii sai parteneri.

Ca urmare a schimbarii structurii si statului, dupa cum am mentionat, in temeiul HG 387/2007, Comisia de Dialog Social a ANIMMC isi inceteaza activitatea, urmand sa se constituie o noua Comisie a MIMMCTPL, precum si un nou Regulament de desfasurare a activitatii acesteia.

Sursa: ANIMMC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.