Fonduri in valoare de 437,6 milioane de lei pentru investitii in educatie

Executivul a decis alocarea de fonduri in valoare de 437,6 milioane de lei – peste 132 de milioane de euro – pentru realizarea de investitii in educatie in cursul anului 2007, a anuntat Anton Anton, secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Suma este destinata finantarii unor lucrari de constructie de campusuri scolare pentru unitatile de invatamant preuniversitar, finantarii lucrarilor de utilitati pentru gradinite, scoli, precum si a lucrarilor de investitii, de consolidare si reabilitare a scolilor de arte si meserii.

Vor beneficia de aceste fonduri institutii de invatamant din toate judetele si din municipiul Bucuresti: 84 de campusuri scolare si 94 de scoli de arte si meserii, 1.233 de gradinite, scoli, scoli de arte si meserii, majoritatea situate in mediul rural.

Suma de 129,239 milioane de lei este destinata finantarii lucrarilor de asigurare a utilitatilor pentru un numar de 1.233 de gradinite, scoli, scoli de arte si meserii; 151,206 milioane lei au fost alocate pentru edificarea si construirea de campusuri scolare pentru unitatile de invatamant preuniversitar, precum si pentru lucrari de reabilitare. Din cele 84 de campusuri scolare care vor primi finantare, 25 sunt constructii noi. Secretarul de stat Anton Anton a precizat ca, in cazul lucrarilor la campusurile scolare, o parte din acestea reprezinta investitii de tip greenfield si o parte extinderi a unor complexe scolare existente.
Un campus scolar cuprinde scoala propriu-zisa, spatii de cazare pentru elevi, cantina, baza de practica pentru meserii si specializari impuse de particularitatea zonei (ateliere scoala), baza sportiva (sala de sport si terenuri sportive) si spatii de cazare pentru cadrele didactice.
De asemenea, suma de 157,162 milioane lei este destinata infiintarii si modernizarii unui numar de 94 de scoli de arte si meserii.

Fondurile alocate reprezinta cea de-a doua transa importanta de bani destinata investitiilor in infrastructura educationala. In sedinta din 28 martie, Guvernul a alocat peste 7.000 de miliarde de lei vechi (aproximativ 206 milioane euro) pentru finantarea unor lucrari de constructie, consolidare, reabilitare si reparatii capitale la un numar de 2.799 de scoli si gradinite din sistemul de invatamant de stat.

In total, pentru anul 2007 au fost alocate fonduri in valoare de 1,1 miliarde euro.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.