Program National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati

Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), a initiat procedurile, pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta, privind instituirea “Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”.

Doamna Lucia Ana Varga, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, initiatorul programului, a subliniat faptul ca: “Spatiile verzi din zonele urbane au o influenta puternica asupra calitatii vietii pentru cetatenii ei. Daca sunt bine administrate, spatiile verzi, parcurile, aliniamentele plantate si scuarurile pot deveni locuri distincte si atractive din arealul urban. De asemenea, spatiile verzi sunt importante pentru biodiversitatea urbana fiind unele dintre cele mai importante instrumente de protectie a mediului in zonele urbane.”

Scopul prezentei Ordonante de Urgenta il constituie imbunatatirea factorilor de mediu din localitatile urbane prin realizarea de zone verzi, modernizarea spatiului din localitati, intr-o maniera care sa includa dezvoltarea corespunzatoare a spatiilor, prin infiintarea de noi parcuri, scuare si aliniamente plantate, precum si prin reabilitarea celor existente.

Proiectul se adreseaza cu precadere autoritatilor administratiei publice locale, care sunt beneficiarii directi ai obiectivelor de investitii realizate si indirect locuitorilor intregii comunitati urbane.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.