Masa rotunda: Finantarea directa de la bugetul de stat a organizatiilor neguvernamentale prin fondurile nationale

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale (CENTRAS) organizeaza masa rotunda cu tema “Finantarea directa de la bugetul de stat prin fondurile nationale a organizatiilor neguvernamentale”, studii de caz Fondul National Cultural si Fondul de Mediu.

In perioada septembrie 2006 – februarie 2007, FDSC si CENTRAS au realizat o analiza a mecanismelor de finantare directa pentru organizatii neguvernamentale de la bugetul de stat. Raportul “Analiza mecanismelor de finantare directa de la bugetul de stat pentru organizatiile neguvernamentale din Romania” identifica principalele probleme care afecteaza relatiile financiare dintre Guvern si societatea civila in Romania si, pe baza consultarilor actorilor implicati si a analizei datelor culese, formuleaza o serie de recomandari.

Principalul obiectiv al mesei rotunde il reprezinta prezentarea si discutarea principalelor concluzii ale raportului privind finantarea organizatiilor neguvernamentale prin Fondul National Cultural si Fondul de Mediu, si formularea unor propuneri de ameliorare a mecanismelor de finantare. Concluzia studiului este ca statul trebuie sa recunoasca importanta organizatiilor neguvernamentale si sa isi asume un rol activ in sustinerea si dezvoltarea lor in continuare, ca un sector complementar celui guvernamental si in spiritul european al subsidiaritatii.

Acest eveniment face parte dintr-o serie de trei evenimente la care vor participa reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si autoritatilor publice centrale ai celor mai importanti finantatori institutionali din Romania. Urmatoarele intalniri vor avea loc dupa cum urmeaza: finantarile de la bugetul de stat din domeniul social pe data de 31 mai si finantarile pentru tineret in data de 18 iunie.

Participantii la intalnire vor primi un exemplar din raportul “Analiza mecanismelor de finantare directa de la bugetul de stat pentru organizatiile neguvernamentale din Romania”.

Pentru mai multe informatii:

Sinziana Olteanu, coordonator proiect

Telefon: 021 / 223 00 10
021 / 223 00 11.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.