Salarii de pana la 1 300 de euro pentru functionari in agricultura

Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura scoate la concurs ultimele posturi.

1.000 de lei pe luna, impozabil – este salariul pe care un consilier debutant il poate castiga la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), atat la nivel central, cat si local, aproape dublu fata de un debutant la o institutie clasica de stat. Diferenta vine de la indemnizatia de 75% ce se adauga salariului de baza al functionarilor publici care lucreaza cu fonduri europene. Daca avanseaza pe o functie de conducere, la salariul de baza se mai adauga o alta indemnizatie, aceea de conducere, care pleaca de la 25-30% pentru seful de birou, respectiv de serviciu, si ajunge pana la 55% pentru directorul general, inspectorul-sef de stat si inspectorul general de stat.

Cele 44 de posturi scoase la concurs de APIA cuprind opt functii de conducere – sef serviciu si sef birou – la nivel central si in alte patru judete din tara – Cluj, Hunedoara, Ilfov si Satu Mare – si alte 35 de functii de executie, potrivit anuntului.

Dosarele pentru toate posturile vacante se pot depune pana pe 29 mai 2007, ora 14.00, la sediul APIA sau al sucursalelor judetene, pentru functiile la nivel local. “Cu aceste locuri scoase la concurs ne apropiem de maximumul de 5.000 de posturi care a fost stabilit prin lege pentru institutia noastra”, a declarat Daniela Caratas, seful Biroului de presa APIA. Initial, oficialii institutiei s-au plans ca nu reusesc sa gaseasca angajati pentru posturile oferite.

In ceea ce priveste functiile de executie, oferta este mult mai generoasa. Pentru aparatul central, APIA are nevoie de zece persoane, pe functii de consilier si auditor, in departamente cum ar fi Contencios, Audit Intern, Salarizare, IT sau Contabilitate. Salariile de baza variaza intre aproape 1.000 de lei pe luna, pentru un consilier debutant, si 4.100 de lei, pentru auditorul superior, pe treapta maxima de salarizare. Functionarii din Capitala primesc si un spor de 10%, pentru “radiatii”.

La nivel local, APIA scoate la concurs 26 de posturi, in 12 judete din tara, pe functii de consilier si referent. Insa salariile sunt mai mici cu 30-50 de lei fata de cele din aparatul central, cu exceptia celui al consilierului debutant, variind intre 966 si 2.357 de lei. Astfel, un consilier principal local castiga intre 1.600 si aproape 2.000 de lei pe luna, iar un referent de specialitate superior, intre 1.700 si 2.400 de lei.

Agentia se ocupa de distribuirea subventiilor comunitare pentru producatorii agricoli si de controlul cheltuirii fondurilor. Astfel, angajatii se vor ocupa de gestiunea fondurilor, dar vor si verifica pe teren daca taranii chiar au realizat culturile angajate si daca sunt respectate standardele comunitare in agricultura.

Cerintele APIA pentru functiile de conducere sunt experienta de minimum doi ani, studii superioare de lunga durata, cunoasterea limbii engleze sau franceze si cunostinte PC la nivel mediu. La nivel de executie, auditorii si referentii superiori trebuie sa aiba cel putin noua ani de experienta, consilierii si referentii principali, cinci ani, iar consilierii asistenti, minimum un an. In ceea ce priveste studiile, doar referentilor li se accepta studii medii sau superioare de scurta durata.

Sursa: Cotidianul

One thought on “Salarii de pana la 1 300 de euro pentru functionari in agricultura”

  1. ramona spune:

    Se vor mari si salariile referentiilor de la apia la fel k ale consilierilor…k fac aceeasi munca si salariike lor sunt la jumate k celor ale consilierilor….su au aceleasi studi..ami poate da cineva un raspubs daca stie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.