POR al Romaniei va putea fi demarat in a doua jumatate a anului 2007

“Programul Operational Regional este in grafic”, a declarat ministrul Laszlo Borbely. Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice are un portofoliu de 90 de proiecte care au fost pregatite prin programul PHARE. Astfel, aceste proiecte vor putea fi demarate imediat, in prima etapa a aplicarii Programului Operational Regional, incepand din luna iulie.

Dat fiind ca absorbtia fondurilor europene alocate Programului Operational Regional va incepe din a doua jumatate a anului, Romania va face eforturi sa cheltuiasca in acest an circa 400 de milioane de euro, din cele 4,4 miliarde alocate pe toata perspectiva financiara 2007-2013, a declarat Laslo Borbely.

Programul Operational Regional planifica investitia banilor alocati Romaniei din Fondul European de Dezvoltare Regionala. La cei 3,7 miliarde de euro din acest fond se adauga cofinantarea nationala in valoare de 713 milioane de euro, bani care vor fi directionati pentru finantarea catalizatorilor cresterii economice: dezvoltarea infrastructurii regionale si locale si imbunatatirea mediului de afaceri.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.