Acuzatii grave la adresa Ministerului pentru IMM-uri

Presedintele Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii (PIMM) din regiunea Nord-Est ii sfatuieste pe patroni sa nu mai aplice pentru programele de finantare nerambursabila de la stat.

Neculai Vitelaru acuza ca Ministerul pentru IMM-uri, si implicit Oficiul Teritorial pentru IMM-uri Iasi, sunt institutii “netransparente”, care nu transmit aceleasi informatii in timp real la nivelul tuturor judetelor.

“Atat timp cat rudele apropiate ale sefilor de oficii teritoriale, incepand de la soti, cumetri si veri, sunt primii care primesc finantare, cum pot ei sa ceara unui alt intreprinzator sa mearga cu inima deschisa si sa aplice? Se creeaza astfel o interfata care e concurenta neloiala”, a declarat Vitelaru in cadrul unui simpozion ce a avut ca tema modalitatea in care tehnologia informatiei poate ajuta la eficientizarea afacerii.

Seful PIMM le-a recomandat patronilor sa se orienteze spre alte surse de finantare precum bancile comerciale. “Capitalizati-va firmele si nu va faceti afaceri cu banii familiei, ci cu cei ai bancii pentru ca dobanda este deductibila. La ora actuala nu merita sa dam statului decat foarte putin din ce producem pentru ca atat merita”, i-a indemnat Vitelaru pe cei aproximativ 30 de agenti economici prezenti la eveniment.

In replica, sefa Oficiului Teritorial pentru IMM-uri din Iasi, Sorina Giosanu, neaga orice acuzatie adusa. “Nu este pentru prima data cand domnul Vitelaru imi aduce acuze in lipsa mea. Ma deranjeaza si sunt foarte dezamagita mai ales datorita faptului ca, pe 10 aprilie, cand au inceput inscrierile in programele de finantare dumnealui a fost observator non-stop la activitatea de inregistrare electronica. Si nu a avut nimic de obiectat atunci”, a replicat Giosanu. Sefa institutiei a adaugat ca sotul sau, om de afaceri, nu a aplicat in acest an pentru programele de finantare nerambursabila pentru a nu crea suspiciuni.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.