EFG Eurobank Leasing: finantarea imobiliara va fi produs

EFG Eurobank Leasing, institutie financiara nebancara detinuta de grupul financiar elen EFG, a finantat pe primele patru luni ale acestui an bunuri in valoare de 48 mil. euro, cu 152% mai mult decat in aceeasi perioada din 2006.

Din totalul activelor finantate de EFG Eurobank Leasing, o pondere de 57% a fost reprezentata de segmentul vehiculelor, 28% de echipamente, iar 15% de leasingul imobiliar.

Evolutia EFG Eurobank Leasing urmeaza tendinta generala a pietei de orientare spre leasing de echipamente si imobiliar in defavoarea celui auto. Astfel, finantarile pentru achizitia de autovehicule au atras anul trecut 75% din valoarea totala a activelor pietei (2,35 miliarde euro), in timp ce leasingul pentru echipamentele industriale a reprezentat 20% (625 milioane de euro).

Leasingul imobiliar si-a dublat ponderea in totalul pietei de leasing de la 2,4% in 2005 la 5% in 2006, in conditiile in care piata leasingului a crescut anul trecut cu 62% pana la 3,26 miliarde de euro.

EFG Eurobank Leasing nu este singura companie locala care a decis sa se concentreze pe leasing imobiliar in acest an.

Alti jucatori de pe piata leasingului care abordeaza aceeasi strategie sunt UniCredit Leasing Corporation (rezultata din fuziunea UniCredit Leasing cu HVB Leasing), BCR Leasing, Raiffeisen Leasing, Credit Europe Leasing sau Piraeus Leasing.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.