Costuri eligibile pentru terenuri si constructii

In cazul proiectelor finantate de UE, costul achizitiei unui teren fara constructii va fi eligibil in limita a 10% din valoarea tranzactiei/operatiunii, daca un evaluator independent confirma ca valoarea lui nu depaseste pretul pietei, iar proiectul nu beneficiaza de sprijin financiar european in cadrul altor programe.

Aceasta prevedere este stipulata in proiectul hotararii de guvern privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale, elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor.

In cazuri exceptionale si justificate (achizitia terenului de catre o institutie publica sau in numele acesteia), procentul de eligibilitate este chiar mai mare, iar beneficiarul poate primi inapoi un procent mai consistent din valoarea bunului imobil achizitionat.

Proiectul de act normativ permite si achizitia de imobile deja construite, cu sprijinul finantarilor comunitare. Costul de achizitie este eligibil daca: operatiunea nu a primit deja finantare din partea Fondului Social European; imobilul nu a beneficiat de finantari comunitare nerambursabile in ultimii 10 ani; costul de achizitie al imobilului este certificat de un evaluator independent autorizat.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.