Bani pentru proiecte prioritare de infrastructura

Guvernul a aprobat alocarea unor sume consistente de bani din Fondul National de Dezvoltare pentru proiecte prioritare de infrastructura, a anuntat premierul Calin Popescu-Tariceanu.

El a reamintit ca acest Fondul National de Dezvoltare a fost alimentat cu sumele provenite din privatizari, care vor fi alocate pentru marilor proiecte de infrastructura. “Destinatia acestui fond este aceea de rezervor pentru banii proveniti din privatizari. Am alimentat acest fond cu banii proveniti din privatizarea BCR si din alte privatizari din anul 2006. Acesti bani sunt destinati unor mari proiecte de infrastructura rutiera, dar si din sanatate, invatamant, mediu”, a declarat premierul Tariceanu.

Primul-ministru Tariceanu a anuntat ca suma alocata pentru proiectele de infrastructura de transporturi este de 3.352 miliarde lei vechi. Suma va fi transferata in bugetul Ministerului Transporturilor.

Pentru lucrarile de realizarea a autostrazii Bucuresti-Brasov, pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti, a fost alocata suma de 1.250 miliarde lei vechi. Vor fi finantate, de asemenea, proiectele privind realizarea primei etape a variantei de ocolire a Municipiului Iasi – 200 miliarde lei vechi si pentru realizarea variantei de ocolire a orasului Suceava – 150 miliarde lei vechi. Pentru fluidizarea traficului pe DN1 intre km 8+100 – 17+100 si centura rutiera in zona de nord a municipiului Bucuresti a fost alocata suma de 1.235,6 miliarde lei vechi. Pentru Obiectivul 6 – continuarea centurii rutiere a municipiului Bucuresti cu pasaj superior peste CF la Otopeni a fost alocata suma de 150 miliarde lei vechi iar pentru Obiectivul 7 – completarea centurii rutiere a municipiului Bucuresti prin construirea sectorului cuprins intre DN7 – DN1A (patru benzi) a fost alocata suma de 170 miliarde lei vechi.

Pentru proiectul de crestere a capacitatii de circulatie pe centura Ploiesti Vest este destinata suma de 100 miliarde lei vechi.

Suma de 97 miliarde lei vechi a fost alocata pentru continuarea lucrarilor de reparatii capitale la pista decolare-aterizare a SN “Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta SA”.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.