Termen prelungit pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafata

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a fost prelungit termenul de depunere a cererilor de sprijin pe suprafata pana la data de 25 iunie 2007 inclusiv.

Astfel, vor fi aplicate penalizari de 1 la suta pentru fiecare zi lucratoare de intarziere, in conformitate cu art. 21 al Regulamentului CE nr. 796/2004. Dupa depasirea celor 25 de zile calendaristice, cererea va fi respinsa.

Campania de depunere a cererilor de sprijin a debutat la 1 martie 2007, termenul limita initial fiind 15 mai 2007. La solicitarea autoritatilor romane, Comisia Europeana a aprobat prelungirea termenului limita pentru depunerea cererilor de sprijin pana la
31 mai 2007 inclusiv.

Pana in acest moment au fost depuse 1.241.000 cereri, reprezentand aproximativ 112 la suta din suprafata de referinta si aproximativ 83 la suta din numarul total de fermieri.

Dupa incheierea acestei campanii, urmeaza etapa controlului pe teren care se va derula in perioada iulie – septembrie, iar banii vor intra in contul fermierilor incepand cu luna decembrie 2007.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.