Conferinta: Dezvoltare regionala si multiculturalitate in Uniunea Europeana

Universitatea Dimitrie Cantemir in parteneriat cu Primaria municipiului Tirgu Mures organizeaza Sesiunea anuala de comunicari stiintifice a Universitatii “Dimitrie Cantemir” Tirgu Mures cu tema: “Dezvoltare regionala si multiculturalitate in Uniunea Europeana”.

Diversitatea culturala a fost intotdeauna una dintre valorile promovate la nivelul Uniunii Europene. Recenta largire a UE concretizata prin acceptarea in cadrul acesteia a noi state membre la inceputul acestui an a determinat si extensia UE sub aspectul multiculturalitatii si diversitatii, ceea ce pentru celelalte state membre poate aduce noi oportunitati.

Prezentarea acestor oportunitati, dar si necesitatea evolutiei societatii noastre de la dialogul intercultural la cooperarea interculturala, la nivel local si regional, sunt realizabile prin promovarea parteneriatului public-privat, respectiv prin implicarea tuturor factorilor socio-economici de natura a facilita o mai buna intelegere la nivelul cetateanului a acestei problematici, mediului academic si de cercetare romanesc revenindu-i un rol esential in acest demers.

Conferinta ofera premisele identificarii unor noi directii de cercetare teoretica si empirica in contextul dezvoltarii regionale si multiculturalitatii intr-un spatiu european, cu participarea unor invitati din tara si strainatate.

Valorificarea simpozionului se concretizeaza in editarea unui volum ce presupune publicarea studiilor si lucrarilor prezentate pe sectiuni in cadrul simpozionului, prin intermediul unei edituri de prestigiu recunoscuta de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior.

Aveti aici:

Invitatie (lb. romana);

Formular de inscriere (lb. romana);

Invitatie (lb. engleza);

Formular de inscriere (lb. engleza).

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.