Grantul cultural oferit Guvernului Romaniei de catre Guvernul Japoniei

Ambasada Japoniei la Bucuresti a trimis Ministerului Afacerilor Externe – Directia Relatii Culturale, Educationale si stiintifice – documentatia privind depunerea dosarelor de candidatura pentru programul Grantul cultural japonez (Cultural Grant Aid), pentru anul fiscal aprilie 2009 – martie 2010.

Guvernul Japoniei a instituit, incepand din anul 1991, o remarcabila traditie, prin oferirea, anual, a unui ajutor nerambursabil, constand in echipament electronic, unei institutii culturale din Romania.

Pentru anul fiscal mentionat, valoarea totala a echipamentelor care pot fi solicitate de fiecare institutie in parte trebuie sa se situeze in jurul valorii de 20-30 milioane yeni japonezi.

Este de dorit ca solicitantii ajutorului cultural sa fie institutii romanesti de prestigiu, reprezentative pentru eforturile depuse pana in prezent privind promovarea culturii romanesti si nipone, pentru o cat mai buna intelegere intre tarile noastre.

Cererile privind achizitionarea de calculatoare, masini de copiat sau aparate de climatizare nu sunt acceptate. De asemenea, nu se accepta dosarele pentru obiective aflate in constructie.

Dosarele pentru Grantul cultural japonez trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:

– Formularul de cerere din partea institutiei;

– Lista de echipamente de stricta necesitate;

– Lista de echipamente existente;

– Structura organizatorica a institutiei;

– Bugetul anual al institutiei (defalcat pe venituri/cheltuieli);

– Schita cu cotele locului unde vor fi instalate echipamentele;

– Localizarea pe harta a institutiei;

– Fotografii care sa reprezinte institutia, locul unde vor fi instalate echipamentele solicitate, precum si fotografii ale dotarilor existente.

Dosarele solicitantilor vor fi trimise, pana la data de 15 Iulie 2007, la Ministerul Afacerilor Externe – Directia Relatii Culturale, Educationale si stiintifice, Aleea Alexandru nr. 33, (tel. 319.68.83; fax 311.25.16), care le va depune la Ambasada Japoniei in Romania, impreuna cu Nota in care se precizeaza pozitia oficiala a Guvernului Romaniei.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.