Iasi: A fost depus primul proiect pentru dezvoltare rurala

La Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APRDP) Iasi a fost depus primul proiect pentru accesarea fondurilor europene acordate prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR).

Ferma SC Iulian Group SRL din comuna ieseana Miroslovesti a depus toata documentatia necesara accesarii finantarilor europene. Valoarea totala a proiectului, care are ca scop principal achizitionarea de utilaje agricole, este de 420 mii de Euro. Conform procedurilor de accesare a fondurilor europene, beneficiarul trebuie sa asigure jumatate din suma totala.

Proiectul va primi finantare pe masura 121 – Modernizarea Exploatatiilor Agricole, pentru care fondurile disponibile ajung la peste 57 milioane Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect in cadrul acestei masuri este de doua milioane Euro.

Reprezentantii APDRP cred ca in prima sesiune de depunere a proiectelor, 3- 28 martie, producatorii locali vor depune in jur de 80 de proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, precum si pentru renovarea si modernizarea satelor.

Sursa: Ziua Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.