Mediul de afaceri si administratia locala colaboreaza european la EUSol

A cincea si a sasea editie a conferintelor EUSol, Solutii europene pentru afaceri, s-au desfasurat la Bacau si Galati, pe 20 si 21 iunie, in prezenta a peste 150 de participanti, reprezentanti ai mediilor de afaceri locale.

La Bacau, cuvantul de deschidere a fost rostit de Romeo Stavarache, primar al municipiului, alaturi de Gabriel Berca, prefectul judetului, si de Dragos Benea, presedinte al Consiliului Judetean. Gabriel Berca a subliniat ca nu trebuie sa uitam despre afaceri si profit. Primarul Romeo Stavarache, a aratat ca din planurile sale, 33 de proiecte sunt demarate intr-o forma sau alta. Desi judetul Bacau a plecat cu un deficit de imagine in 2004, Dragos Benea a remarcat ca acest lucru s-a remediat si ca autoritatile locale au proiecte comune de interes pentru mediul de afaceri si comunitate.

La Galati, Vasile Curduman, subprefect al judetului, a subliniat ca este prezent in calitate de om de afaceri, si ca in calitate de subprefect, se simte aproape de mediul economic, ale carui probleme le cunoaste din proprie experienta.

La ambele conferinte, Gabriela Dura, B2B Events Manager la UPC si Ion Radu, manager BTL Design, reprezentant Coface, au prezentat solutii de comunicatii, respectiv de recuperare a creantelor.

La Galati, Noemi Iancu, director marketing CG&GC a prezentat firmelor din sala solutii informatice pentru IMM-uri.

La Bacau, ca si la Galati, Bogdan Tanasescu si Sorin Paun, de la Directia Institutii Financiare BCR au detaliat programul EUOffice dedicat folosirii fondurilor structurale, cu studii de caz.

In cadrul EUSol, au prezentat, de asemenea, detalii despre programele de finantare europene, reprezentanti ai Centrului pentru Educatie Economica si Dezvoltare, OTIMMC Galati si Bacau si ADR Sud-Est.

Sursa: BTL Design

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.