Cererile de rambursare Sapard nu vor mai fi depuse doar la Iasi

Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Suceava primeste cererile de rambursare a cheltuielilor facute in cadrul proiectelor finantate prin Programul Sapard. Declaratia apartine directorului executiv al institutiei, Fanica Cotos, care precizeaza ca acelasi lucru este valabil si pentru beneficiarii OUG nr.59/2006 pentru asigurarea cofinantarii publice a proiectelor Sapard (Sapard-ul romanesc).

O consecinta imediata a masurii luate este scurtarea intervalului de timp dintre depunerea cererii de rambursare si plata efectiva. Procedura precedenta prevedea ca solicitarile de plata sa fie depuse la centrul regional de care apartinea judetul Suceava, respectiv, la Iasi.

Termenul de procesare a documentelor este redus la maxim 30 de zile. “Pentru beneficiari, un avantaj il constituie si reducerea costurilor cu deplasarea si eliminarea timpului pierdut”, arata Fanica Cotos. Dupa verificarile din teren efectuate de catre expertii OJPDRP, platile vor fi autorizate de Centrul regional de la Iasi.

Pana in prezent acest rol a revenit doar Agentiei de Plati pentru Dezvoltare si Rurala si Pescuit de la Bucuresti. Sistemul va fi implementat si pentru proiectele care vor fi finantate prin Fondul European pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), nu numai in cazul cererilor de plata, dar si al proiectelor propriu zise. Incepind cu decembrie 2006, din cauza epuizarii fondurilor alocate Romaniei, pentru Programul Sapard nu au mai fost primite cereri.

Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Neamt va primi cererile, incepand cu luna iulie cererile de rambursare a cheltuielilor efectuate in cadrul proiectelor finantate prin Programul SAPARD. Reprezentantii Agentiei au mai precizat ca nu va mai accepta prelungiri ale termenelor prin acte aditionale la contract, decat in situatii bine justificate si independente de managementul propriu-zis al proiectului.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.