Eximbank compenseaza partial dobanda pentru IMM

Eximbank si ING Bank Romania au incheiat un acord de colaborare pentru sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), prin care Eximbank va compensa partial dobana pentru clientii IMM ai ING Bank Romania.

Acordul faciliteaza IMM contractarea de credite in lei de la ING Bank cu dobanzi mai scazute.

Banca va putea extinde finantarile catre IMM dinamice, dar care nu au suficiente garantii eligibile pentru fondurile de care au nevoie.

Toate produsele oferite de Eximbank asigura cresterea competitivitatii agentilor economici romani si posibilitatea ca acesteia sa concureze pe pietele externe cu sanse egale si sa poata beneficia de aceleasi mecanisme de sustinere oferite de institutiile similare din celelalte tari membre ale Uniunii Europene.

Proiectele vizate sunt cele pentru cresterea competitivitatii si retehnologizarea IMM in acord cu standardele europene, au mai spus reprezentantii celor doua banci.

ING Bank Romania ofera IMM credite pentru cofinantarea si
prefinantarea proiectelor eligibile care implica fonduri structurale si asigura, totodata, consultanta privind structura optima de finantare.

Eximbank ofera si scrisori de garantie, prin care se obliga sa plateasca catre ING Bank Romania pana la 80% din valoarea creditului nerambursat de clientul sau.

Pana in prezent, Eximbank a semnat acorduri cu mai multe banci comerciale, intre care BRD Societe Generale, Carpatica, Romexterra, Bancpost, Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, Libra Bank, Finansbank (actualmente Credit Europe Bank), HVB Tiriac Bank si CR Firenze.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.