Proiecte PHARE pentru reforma administrativa, pana la 15 august

Proiecte Phare pentru reforma administrativa se pot depune pana la
15 august 2007 la Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice (UCRAP) din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA).

Prefectura Capitalei a mediat o intalnire intre reprezentantii administratiilor publice locale ale Capitalei si serviciile implicate, prilej cu care specialistii din administratie au fost instruiti cu privire la conditiile si criteriile care trebuie urmate.

Domeniile specifice la care trebuie sa se refere proiectele propuse sunt dezvoltare locala, evidenta persoanelor, servicii de voluntariat pentru situatii de urgenta, alimentarea cu apa si canalizare, gestionarea deseurilor solide, politia comunitara. Limita maxima a unui proiect va fi de 110.000 euro.

Nicio finantare nerambursabila nu poate depasi 90% din totalul costurilor eligibile, solicitantii si/sau partenerii trebuind sa asigure contributia minima solicitata de 10%.

Programul PHARE are o valoare totala de 9.210.000 euro (din care 6.900.000 euro reprezentand contributia PHARE si 2.310.000 euro reprezentand co-finantarea nationala de la Guvernul Romaniei) si are ca obiectiv continuarea implementarii reformei administratiei publice in domeniul descentralizarii si deconcentrarii, in general, si a serviciilor publice, in particular.

La aceasta licitatie de proiecte pot participa ca solicitanti autoritatile administratiei publice locale de la nivelul judetelor, municipiilor, oraselor si comunelor si asociatiile de dezvoltare intercomunitara.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.