RPEE: Imprumut EIB pentru dezvoltarea infrastructurii telecomunicatiilor in Slovenia

Banca Europeana pentru Investitii (EIB) imprumuta 40 milionane Euro celor de la
Telekom Slovenije, o firma de telecomunicatii din Slovenia. Aceasta este prima transa a unui imprumut de 100 milioane aprobat de banca pentru a finanta imbunatatirea liniilor de telecomunicatii din Slovenia, avand ca scop modernizarea retelei existente.

A doua transa a imprumutului in valoare de 60 milioane Euro va fi acordata in august. Acest imprumut a fost acordat fara garantie bancara. Este prima operatie de acest gen facuta in Slovenia. Aceasta reflecta noua orientare a celor de la EIB care, acceptand riscuri majore, furnizeaza un acces mai bun la imprumuturile pe termen lung pentru implementarea proiectelor din domeniul cercetarii, dezvoltarii, modernizarii si difuzarii ideilor inovative.

Modernizarea retelei va fi o contributie majora in cresterea productivitatii in sectorul tehnoloiei informatiilor si comunicatiilor. Imbunatatind accesul la reteaua de telecominicatii acest proiect sprijina prioritatile EIB de promovare a investitiilor, contribuind la dezvoltarea unei “societati informatizate” in Europa.

Pentru mai multe informatii accesati: Slovenia: EIB loan for telecommunications infrastructure development.

Sursa: European Investment Bank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.