Soseaua de centura a Constantei va costa 145 de milioane de euro

Compania de Autostrazi a publicat, miercuri, anuntul pentru selectia constructorului centurii Constantei. Data limita pentru depunerea ofertelor este
17 august. Proiectul este finantat de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si de Guvernul Romaniei.
Valoarea contractului pentru executia centurii Constantei (22,2 km) se ridica la 145 milioane euro.

Dupa finalizarea etapei de precalificare, adica in luna august, firmele selectate vor avea la dispozitie 45 de zile sa depuna ofertele detaliate. La licitatie vor putea participa firme si consortii din toate tarile. Contractul va fi semnat in luna noiembrie.

Centura va fi proiectata pentru o viteza de deplasare a autovehiculelor de 140 km/h, cu o cale de rulare de 2×7,5 m, zona mediana de 4 m si banda de urgenta de 2×3 m.

Traseul autostrazii incepe in apropierea podului Ovidiu, pe DN 2A, trece prin vestul Constantei pana in apropierea podului de la Agigea pe DN 39. Proiectul implica proiectarea a cinci noduri rutiere si a 21 de lucrari de arta.

CNADNR a semnat in luna aprilie cu firmele asociate Hill International (Marea Britanie) si WSP (Suedia) contractul de consultanta pentru proiectarea si supervizarea lucrarilor. In acest moment, consultantul se afla in faza de detaliere a studiului de fezabilitate initial, pentru care are ca termen de revizuire 10 iulie.

Sursa: Dailybusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.