FNGCIMM SA si Banca CR Firenze Romania – un nou parteneriat in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantare

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA) si Banca CR Firenze Romania au pus bazele parteneriatului lor la inceputul lunii iunie 2007 prin semnarea a doua conventii – Conventia plafon de garantare si Conventia – Cadru de garantare pentru garantii exprese, irevocabile si neconditionate.

Prin semnarea acestor conventii FNGCIMM SA imparte cu banca riscurile finantarii proiectelor de investitii ale IMM-urilor, acordand, la solicitarea bancii, garantii complementare, in cazurile in care planurile de afaceri ale IMM-urilor nu pot fi finantate de catre aceasta, din cauza faptului ca IMM-urile nu dispun de garantii in procentul impus de reglementarile interne ale bancii. Garantiile FNGCIMM SA pot fi acordate pentru credite pe termen scurt, mediu sau lung, scrisori de garantie bancara sau pentru alte instrumente de finantare practicate de banca.

Conventia – plafon de garantare, produsul cu cel mai mare succes lansat de Fond in 2006, in colaborare cu bancile partenere care au dezvoltat produse de finantare specializate pentru IMM-uri, mai ales microintreprinderi şi intreprinderi mici, inclusiv intreprinderi nou infiintate (start up).

Printr-o procedura simplificata, acordarea garantiei este delegata Bancii CR Firenze Romania, in limita unui plafon total convenit şi este simultana acordarii creditului.
Pe baza Conventiei – Cadru de garantare pentru garantii exprese, irevocabile si neconditionate, Fondul garanteaza in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit.

Pentru intreprinzatori, clienti ai Bancii CR Firenze Romania, semnarea acestor conventii inseamna facilitarea accesului la credite, avand ca avantaje si evitarea costurilor legate de evaluarea garantiilor, asigurarea, inregistrarea si radierea bunurilor, onorariul notarului, taxele si comisioanele legate de executarea garantiilor. De asemenea se castiga si timpul necesar acestor formalitati, in conditiile in care serviciul de analiza a dosarului de garantare este oferit gratuit.

Pentru Banca CR Firenze Romania, parteneriatul incheiat cu FNGCIMM SA are ca efect diminuarea riscului asumat de banca in cazul acordarii de credite, prin faptul ca garantiile oferite de FNGCIMM SA sunt printre cele mai lichide garantii pe care institutia finantatoare le poate obtine.

Date de contact:

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru interprinderile mici si mijlocii S.A

Adresa: Bucuresti, Strada Stefan Iulian nr.38, Sector 1

Tel / Fax: 310.18.74/310.18.57

www.fngcimm.ro

Banca C.R. Firenze Romania SA

Adresa: Bd. Unirii nr. 55, bloc E4a, Tronson 1, sector 3, Bucuresti

Tel: 0212 / 01.19.30

Fax: 0212 / 01.19.31

Bancacrfirenze.ro

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.