Proiecte comune Suceava-Cernauti

Localitatile Suceava si Cernauti vor realiza impreuna 2 proiecte de finatare in cadrul Programului de vecinatate Romania-Ucraina 2004-2006 al Uniunii Europene.

Ieri, consilierii judeteni au aprobat cofinantarea proiectului “Schimb de experienta intre reprezentanti ai administratiei publice locale din judetul Suceava si regiunea Cernauti”. Acest proiect presupune crearea unui cadru adecvat pentru elaborare a strategiei de colaborare transfrontaliera si are valoarea de 48.410 euro.

A fost aprobata si cofinantarea proiectului “Pastrarea si valorificarea patrimoniul cultural si mobil din Bucovina”, care are o valoare de
58.646 euro si ca obiectiv conservarea si valorificarea bunurilor culturale care fac parte din patrimoniul cultural comun, prin efectuarea de interventii de specialitate cu laboratorul mobil de conservare restaurare.

Ambele proiecte sunt promovate in cadrul Programului de vecinatate Romania-Ucraina 2004-2006 al Uniunii Europene, linia de finantare Phare CBC 2005. Pentru implementarea lor, Consiliul Judetean Suceava participa cu o cota de 10 la suta din valoarea lor.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.