Cariera antreprenoriala a unui ONG

proiecte, competitie, ONG, cariera, intreprinderi sociale, NESst

Din 2007, organizatia internationala non-profit NESst organizeaza in Romania proiectul “Competitia Intreprinderilor Sociale”.

Organizatia ofera asistenta tehnica si financiara ONG-urilor selectate din America Latina si din Europa Centrala, in vederea evaluarii, planificarii si dezvoltarii propriilor intreprinderi sociale. Proiectul a ajutat mai multe organizatii sa-si infiinteze o “intreprindere sociala”.

In primul an, peste 30 de ONG-uri au beneficiat de asistenta tehnica, iar cinci dintre ele si-au infiintat deja o astfel de “intreprindere”.

Proiecte castigatoare

Asadar, cinci dintre organizatiile non-profit inscrise in competitie au primit sustinere tehnica si financiara pentru lansarea unei afaceri proprii. Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala (ACSIS) este una dintre castigatoarele a 8.000 de euro pentru proiectul “Atelier de jucarii textile”.

Proiectul incurajeaza mamele aflate in dificultate socio-economica, care sunt in pericolul de a-si abandona copiii, sa confectioneze jucarii educative din material textil, jucarii care implica relationarea adult – copil. De asemenea, ACSIS a primit sprijin pentru dezvoltarea si implementarea unei strategii adecvate pentru lansarea si extinderea afacerii.

Parteneriatul cu NESst a contribuit la consolidarea performantei financiare a intreprinderii, precum si la cresterea impactului social al activitatilor desfasurate de asociatie.

“Suportul NESst s-a concretizat si prin sprijinul informativ acordat in cadrul seminariilor sustinute pe teme de marketing si de branding pentru intreprinderile sociale, strategii de comunicare sau managementul performantei. De asemenea, NESst ne-a intermediat relatia cu o retea de oameni de afaceri si ne-a acordat sprijin pe partea de PR, comunicare externa si management financiar”, a explicat Iuliana Vulpeanu, coordonatorul proiectului “Atelier de jucarii textile” al ACSIS.

Mai multe detalii: www.cariereonline.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.