BNR a avizat normele de creditare ale ATEbank

Institutia financiara ATEbank Romania, axata pana in prezent pe segmentul firmelor mici si mijlocii (IMM), va acorda imprumuturi dupa norme proprii de creditare.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat, marti, normele interne de creditare ale ATEbank Romania, fosta Mindbank, devenind a cincea banca din sistem ce poate acorda imprumuturi dupa normele proprii de creditare.
Banca pune pe piata creditele dupa normele proprii in cel mult doua saptamani.

Institutia financiara era axata pana in prezent pe segmentul firmelor mici si mijlocii (IMM) si avea un singur produs pentru populatie, un credit de consum.

Celelalte patru banci care au primit avizul BNR pentru normele proprii de creditare sunt Alpha Bank Romania (pe 8 mai), BRD – Groupe Societe Generale (pe 25 mai), Volksbank Romania (pe 5 iunie) si Banca Comerciala Romane (BCR) (pe 12 iunie).

Mindbank – actuala ATEbank Romania – era, la finalul anului trecut, a 30-a banca de pe piata romaneasca dupa active, cu o cota de piata de 0,20%, potrivit datelor bancii centrale. Banca are o retea de 12 unitati si ofera servicii financiare in special firmelor medii si populatiei, in lei si valuta.

ATEbank a devenit actionar majoritar al Mindbank in august 2006, cand a anuntat ca a finalizat achizitia a 55,83% din actiunile Mindbank. Ulterior, ATEbank si-a majorat participatia in subsidiara romaneasca la 87,21%.

Sursa: DailyBusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.