POR are Comitet de Monitorizare

Pentru a asigura eficacitatea si calitatea Programului Operational Regional 2007-2013 a fost constituit un Comitet de Monitorizare, format din 24 de membri si condus de ministrul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Guvernul a aprobat constituirea Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional
2007-2013. Totodata, Executivul a aprobat Regulamentul – cadru de organizare si functionare a Comitetului de Monitorizare al POR.

Comitetul este format 24 de membri, 8 membri ai administratiei publice centrale, opt reprezentanti regionali si opt reprezentanti ai societatii civile si mediului academic, dar care vor fi desemnati pe regiuni.

Comitetul de Monitorizare al POR are si un numar de membri observatori, cu rol consultativ. Acestia nu au drept de vot in cadrul CMPOR, insa pot face propuneri pe care CMPOR le poate dezbate si supune la vot.

Presedintele Comitetului de Monitorizare al POR este ministrul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor.
Autoritatile sau institutiile administratiei publice centrale sunt reprezentate in cadrul CMPOR la nivel de secretar de stat.

Desemnarea sau inlocuirea unui membru CMPOR se initiaza de catre institutia reprezentata in acest organism si se comunica in scris secretariatului CMPOR, in termen de 5 zile lucratoare de la data luarii acestei decizii de catre conducatorul institutiei respective.

CMPOR are printre atributii examinarea si aprobarea criteriilor de selectie, elaborate de Autoritatea de Management a POR, ale proiectelor finantate prin POR, in cel mult sase luni de la aprobarea programului operational de catre Comisia Europeana, si aproba in timp util orice revizuire necesara a acestora, in concordanta cu cerintele programului.

De asemenea, CMPOR analizeaza periodic progresele inregistrate in atingerea obiectivelor specifice programului, pe baza documentelor pe care Autoritatea de management pentru POR i le pune la dispozitie si face recomandari, examineaza si aproba Rapoartele Anuale de Implementare si Raportul Final de Implementare, elaborate de AMPOR, examineaza si aproba strategia de asistenta tehnica a POR.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.