Port turistic de peste 4 milioane de euro, la Mangalia

Primaria municipiului Mangalia a inaugurat lucrarile la proiectul de reabilitare si modernizare a portului turistic din localitate, cu sprijin financiar din partea Uniuni Europene.

Proiectul, primul de acest gen inaugurat in Romania din categoria marilor proiecte de infrastructura regionala este finantat cu peste 4 milioane de euro prin intermediul Programului PHARE, la care se adauga o contributie de peste 650.000 de euro din partea administratiei locale.

Portul va face din municipiul Mangalia un punct de reper permanent pe harta de croaziere a cluburilor si competitiilor nautice organizate in Marea Neagra si Mediterana.

Lucrarile de executie a infrastructurii, incepute deja de firma Argos – Cernavoda, vor dura 18 luni, urmand ca noul Port Turistic Mangalia sa dispuna de 116 locuri de acostare, pentru nave cu lungimea sub 7 metri si 26 de pontoane destinate navelor mari de peste 110 metri lungime, hale de reparatii, macarale de cheu pentru lansarea si ridicarea din apa a navelor, prize de apa si energie electrica, restaurante, terase si baruri.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.