Programul JEREMIE in Romania

Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, Memorandumul de intelegere dintre Guvern si Fondul European de Investitii privind programul JEREMIE in Romania, care se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii.

Prin programul JEREMIE se vor aloca resursele ce provin din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru imbunatatirea accesului la finantare al IMM-urilor, fonduri de care beneficiaza Romania ca stat membru al Uniunii Europene.

Se estimeaza ca in primul an al perioadei de programare 2007-2013 in fondul JEREMIE se vor vira aproximativ 100 de milioane de euro, cuprinzand resurse FEDR precum si cofinantarea asigurata de Guvern. Orice majorare a resurselor ce vor fi repartizate prin fondul JEREMIE va fi supusa aprobarii ambelor parti.

Scopul programului JEREMIE este de a mobiliza finantarea FEDR in sprijinul IMM-urilor si scheme financiare cu o abordare strategica flexibila. Programul constituie o serie de actiuni derulate in scopul utilizarii optime a fondurilor pentru imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.