Romano Prodi anchetat pentru deturnare de fonduri

Premierul Romano Prodi este anchetat de Parchetul din Cantazaro pentru un dosar de deturnare de fonduri europene din perioada in care acesta s-a aflat la conducerea Comisiei Europene.

Scena politica de la Roma este in fierbere, dupa ce un saptamanal de dreapta a dezvaluit ca premierul Romano Prodi ar face obiectul unei anchete pentru abuz de putere intr-un dosar de deturnare de fonduri europene.

Publicatia italiana “Panorama” afirma ca premierul Romano Prodi ar fi anchetat de Parchetul din Cantazaro pentru un dosar de deturnare de fonduri europene din perioada in care acesta s-a aflat la conducerea Comisiei Europene.

Saptamanalul sustine ca seful guvernului de la Roma ar fi invinuit pentru legaturile sale cu unii alesi si oameni de afaceri suspectati ca au format un grup secret avand drept scop deturnarea, incepand din 2001, a aproximativ 100 milioane de euro pe an din subventiile europene si nationale destinate Calabriei, regiune saraca din sudul Italiei.

Un numar de telefon mobil al lui Romano Prodi a fost gasit in agendele unor suspecti. Parchetul doreste sa afle daca exista o legatura intre cunoasterea foarte buna de catre anturajul premierului a mecanismului comunitar si presupusele fraude in detrimentul UE care face parte din grupul Mondadori, proprietate a familiei Berlusconi. Parchetul din Cantazaro a refuzat, ieri, sa confirme plasarea sub ancheta a premierului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.