Cele mai rentabile credite de investitii pentru IMM

Datorita trendului ascendent al micilor interprinderi bancile au creat servicii speciale, IMM-urile putand accesa astfel credite pentru orice tip de investitie.

Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) sunt privite momentan ca unii dintre cei mai importanti factori care genereaza crestere economica. Prin urmare este de inteles de ce autoritatile de la Bruxelles incurajaza dezvoltarea acestui sector. Banciile au simtit demult trendul ascendent al micilor intreprinzatori si au creat servicii speciale pentru ei. indeplinind cateva criterii de eligibilitate, IMM pot accesa credite pentru orice tip de investitie.

BCR detine o gama variata de credite destinata IMM-urilor. Prin Creditul pentru Investitii, clientul poate beneficia de o perioada de gratie de 1-3 ani. Plafonul maxim este cuprins intre 80 si 100% in functie de valoarea avansului. Garantiile acceptate de banca sunt reale imobiliare si mobiliare, personale si alte garantii in functie de complexitatea proiectului.

Creditul pentru investitii BRD – Master poate fi accesat pentru achizitii de echipamente si/sau imobile. Suma maxima care poate fi contractata este de 75.000 RON. Durata creditarii nu poate depasi 60 de luni, iar perioada de gratie este de maxim 6 luni. Investitia este finantata in procent de 100%, iar garantiile acceptate de banca au o structura flexibila.

Raiffeisen Bank ofera Creditul Invest pentru finantarea investitiilor pe termen mediu. Perioada maxima de acordare este de 60 luni, iar cea de gratie este de maxim 6 luni. Contributia clientului la proiectul de investitii trebuie sa fie de minim 20% din costul total al proiectului de investitii (fara TVA).

Banca Transilvania ofera credite micro pentru IMM-uri numai daca acestea au o cifra de afaceri anuala de maxim 1,5 milioane RON. Pentru creditele de investitii, termenul maxim de acordare este de 60 de luni. Valoarea acestora este de pana la 50.000 EURO sau echivalentul sumei in USD/RON. Pentru credite de maxim 2.000 EURO, garantia este oferita cu girant persoana fizica, iar pentru cele care depasesc aceasta valoare garantiile sunt imobiliare sau materiale.

Creditul pentru afacere al Bancpost poate fi rambursat in maxim 10 ani. Perioada de gratie este de maxim 3 luni pentru principal cu plata lunara a dobanzii. Valoarea imprumutului este cuprinsa intre 7.000 – 1.300.000 RON (sau echivalent EURO/USD), dar nu mai mult de 200% din cifra de afaceri realizata in anul anterior pentru garantii puternice si nu mai mult de 50% pentru garantii slabe. Garantiile pot fi slabe: contract de fidejusiune si bilet la ordin sau puternice: ipoteca de rang I pe proprietati rezidentiale, comerciale si industriale, gaj pe bunuri mobile.

Oferta CEC pentru investitii are trei variante ale timpului de creditare in functie de specificul proiectului finantat. Pentru cel pe termen scurt, perioada de creditare este cuprinsa intre 6 si 12 luni, cu perioada de gratie de pana la 3 luni, pentru termen mediu – intre 1 si 5 ani, cu perioada de gratie de pana la 6 luni, iar pentru termen lung – intre 5 si 10 ani, perioada de gratie de pana la 12 luni. Valoarea creditului poate fi de maxim 85% din totalul investitiei. Garantiile pot fi: ipoteci conventionale, gaj, cash colateral, altele.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.