CE amana penalizarea Romaniei

Decizia privind reducerea fondurilor APIA va fi luata in septembrie. Suma totala aferenta platilor din 2007 este de
440 milioane de euro.

Comisia Europeana, care a anuntat ca va lua o decizie privind reducerea cu 25% a fondurilor Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) in urma auditarii institutiei, in lunile iunie si iulie, a hotarat sa amane decizia pana in septembrie, cand va avea loc o noua verificare.

Initial, Comisia Europeana anuntase ca va decide reducerea fondurilor daca va gasi probleme iremediabile la auditul din iunie si iulie. In urma verificarilor expertii europeni au constatat progrese, astfel ca au decis sa amane hotararea pana dupa auditul din luna septembrie.

Comisia a mentionat, in raportul privind Romania dat publicitatii la sfarsitul lunii iunie, ca o decizie privind aplicarea masurii de reducere a fondurilor va fi luata in urma controalelor din iunie si iulie. Aceasta presupune reducerea cu 25% a fondurilor UE destinate acordarii de subventii pe suprafata agricultorilor romani (circa 50 de euro pe hectar), gestionate de APIA. Suma totala aferenta platilor din 2007 este de 440 de milioane de euro.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.