9 din primele 10 banci ar putea oferi credite dupa norme proprii, in toamna

Principalele banci din Romania vor avea din toamna norme proprii de creditare.

Bancile care se afla in Top 10 dupa total active, si sunt in asteptarea avizului Bancii Nationale a Romaniei pentru normele proprii de creditare, estimeaza ca acesta va sosi cel mai tarziu in toamna acestui an.
Primii doi actori ai pietei, Banca Comerciala Romana si BRD-GSG au primit deja avizul pentru creditarea dupa norme proprii, la fel ca Alpha Bank, a opta banca din sistem, Volksbank, institutie clasata pe locul 10 in topul bancilor si ATEbank, pe unul din utimele locuri ale clasamentului.

Raiffeisen Bank, institutia financiara clasata pe locul 3, asteapta sa primeasca avizul BNR pentru normele proprii de creditare din luna septembrie.

Banca Transilvania, al cincelea jucator din sistem normele bancii se afla in etapa finala a avizarii, iar la Bancpost, al saselea jucator din sistem, avizul BNR urmeaza sa soseasca in cateva saptamani. La inceputul lunii iunie, banca centrala inapoiase dosarul cu noile norme de creditare bancii pentru a fi adaugate unele analize si statistici privind anumite categorii de clienti.

Casei de Economii si Consemnatiuni (locul 9 in sistemul bancar dupa total active) estimeaza ca banca va primi unda verde pentru a credita dupa normele proprii la mijlocul lunii iulie. Singura banca din topul primelor zece care nu a estimat inca foarte clar momentul la care va primi normele este Unicredit, a patra banca din sistem.

Totodata, ING Bank Romania (clasata pe locul 7), institutie ce functioneaza ca sucursala a ING NV, a relaxat zilele trecute conditiile de creditare, fara a avea insa nevoie de avizul BNR, intrucat se afla sub supravegherea bancii nationale olandeze.

Sursa: DailyBusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.