Anul in care programul “Prima Casa” ar urma sa dispara

prima-casa.jpg

Guvernul a inceput sa aloce din ce in ce mai putini bani si nici nu se mai fac suplimentari de fonduri acum, in toamna, asa cum s-a intamplat in anii anteriori dupa rectificarea bugetara.

Programul si-a atins scopul, de a ajuta sectorul, spun economistii, iar bancile au venit cu credite ipotecare care au conditii similare, dar cu un avans mai mare. Astfel programul Prima Casa ar urma sa dispara in cativa ani.

Cei care vor sa cumpere un apartament prin Programul Prima Casa mai au de asteptat pana in primavara. Momentan, fondurile s-au epuizat, iar suplimentari pentru garantii nu se vor mai face anul acesta, anunta Fondul National de Garantare. Mai mult, programul intra de anul acesta intr-un proces de decelerare.

Plafonul Fondului National de Garantare pentru Programul Prima Casa a inceput deja sa scada, de la 2.9 miliarde de lei, cat era anul trecut, la 2,5 miliarde, anul acesta. Din 2018, pana in 2020 ar urma sa fie 2 miliarde de lei pe an, pana in 2021, cand va fi 1,5 miliarde lei. Dupa acest an, programul ar urma sa dispara.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.