Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”

Joi, 12 iulie 2007, Comisia Europeana a aprobat Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” ( POS CCE) impreuna cu alte patru programe operationale ce beneficiaza de finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala si Fondul de coeziune in cadrul obiectivului Convergenta a Politicii de Coeziune a UE.

Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” este unul din cele sapte programe operationale cu ajutorul carora se asigura la nivel national implementarea asistentei financiare comunitare prin fondurile structurale si reprezinta un instrument pentru realizarea prioritatilor identificate in Cadrul Strategic National de Referinta (CSNR) si Planul National de Dezvoltare 2007 – 2013.

Obiectivul general al POS CCE este cresterea productivitatii intreprinderilor romanesti in vederea reducerii decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii. Astfel se urmareste ca masurile intreprinse sa genereze pana in 2015 o crestere medie a productivitatii de cca. 5,5% anual care sa permita Romaniei sa atinga un nivel de aproximativ 55% din media UE.

Implementarea POS CCE va fi sustinuta printr-un buget total de cca 3,011 miliarde euro alocati pentru intreaga perioada de programare, din care contributia Uniunii Europene este de aproximativ 84,83% (2,554 miliarde euro), restul fiind reprezentat de cofinantarea din bugetul national.

Coordonarea programului operational este asigurata de catre Autoritatea de Management pentru POS CCE din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, iar implementarea operatiunilor se va realiza prin organismele intermediare desemnate pentru fiecare axa prioritara.

Se estimeaza ca primele apeluri pentru depunerea proiectelor se vor lansa incepand cu luna septembrie, dupa aprobarea si publicarea Documentului Cadru de Implementare.

Lansarea apelurilor va fi precedata de publicarea ghidurilor, cat si a altor informatii utile beneficiarilor.

Sursa: Ministerul Economiei si FInantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.