Finantare pentru dezvoltarea sectorului de apa si apa uzata

Strategia de dezvoltare a sectorului de apa si apa uzata in judetul Sibiu a cunoscut o schimbare datorita cerintelor impuse de Uniunea Europeana pentru accesarea de fonduri structurale.

In aceste conditii este necesara asocierea intre localitati pentru aderarea la un operator regional de apa. In prezent se lucreaza la un masterplan pentru judetul Sibiu, necesar pentru ca dezvoltarea in domeniul apei si al canalizarii sa se produca coordonat. Zona de nord a judetului beneficiaza deja de un masterplan care va fi integrat in masterplanul judetului Sibiu, ce va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.

Consiliul Judetean se asociase cu localitatile din zona Secaselor, de pe Valea Hartibaciului sau din Nordul judetului, dar acum se urmareste sa se creeze o singura asociatie de apa pentru localitatile din sudul judetului si una pentru cele din nord.

Astfel, pana la 1 august fiecare primar este chemat sa dea un raspuns de principiu daca localitatea pe care o conduce adera la una din cele doua asociatii. Nicio localitate nu este obligata sa intre in asocieri, dar acest lucru este necesar pentru a beneficia de fonduri europene.

Sursa: Portalul National de Administratie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.