Despagubiri pentru seceta

Agricultorii care au incheiate polite de asigurare cu o societatea de profil, pentru culturile detinte, vor primi despagubiri in valoare de 80 miliarde lei.

Peste 140 de dosare ale producatorilor agricoli din Iasi au fost trimise la sfarsitul saptamanii trecute la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru a despagubi culturile distruse. Pentru cele 15 mii hectare de teren afectate in proportie de suta la suta, valoarea totala a subventiilor va ajunge la aproximativ 80 miliarde lei.

Despagubirile reprezinta 70% din cheltuielile efectuate de producatorul agricol pana la data producerii fenomenului, dar nu mai mult de 7,5 milioane lei pe hectarul de grau, 7 milioane pe hectarul de orz, orzoaica si 6 milioane lei pentru rapita.

Cele mai multe dosare au fost depuse pentru culturile de grau si pentru cele de rapita, iar pe ultimul loc sunt cele pentru orzoaica de primavara. Starea de calamitate a fost declarata pentru culturile de grau, secara, orz, orzoaica si rapita insamantate in toamna anului 2006 si in primavara anului 2007 aflate pe terenuri neirigate.

Doar agricultorii care au incheiate polite de asigurare cu o societatea de profil, pentru culturile detinte, vor primi despagubiri.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.