Romstal si-a triplat afacerile cu leasing imobiliar

Valoarea contractelor incheiate de Romstal Leasing a crescut cu 35% in prima jumatate a acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la 87,6 milioane de euro.

Principalul factor care sta la baza acestei cresteri este dezvoltarea teritoriala a companiei, prin cele zece noi filiale. Leasingul instant prin SMS, alaturi de oferta promotionala de 6,75% dobanda, a avut, de asemenea, o contributie importanta la rezultatele obtinute in primele sase luni ale anului.

Finantarile pentru vehicule comerciale usoare si grele au o pondere de 43% in portofoliul Romstal Leasing, iar cele pentru autoturisme – de 38,5%.
Fata de primul semestru al anului trecut, compania si-a triplat valoarea contractelor de leasing imobiliar, pana la 5,7 milioane de euro. Obiectul principal al acestor contracte sunt proiectele rezidentiale. Pentru tot anul, Romstal si-a propus o crestere de 10% pe acest segment.

In a doua parte a anului, compania intentioneaza sa majoreze perioadele maxime de rambursare pentru imprumuturile pe care le acorda. Astfel, in cazul leasingului pentru autoturisme, scadenta va creste de la 4 la 5 ani, in cazul imprumuturilor pentru vehicule comerciale – de la 5 la 7 ani, iar pentru leasingul imobiliar – de la 8 la 20 de ani.

Romstal Leasing intentioneaza sa mai deschida pana la sfarstul anului 5 sucursale, numarul unitatilor teritoriale urmand sa ajunga astfel la 32.

Compania a fost cumparata anul trecut de grupul financiar belgian KBC, in cadrul unei tranzactii de circa 70 de milioane de euro.

In aceasta suma a fost cuprinsa si achizitia brokerului de asigurare Ink Insurance Broker.

KBC Lease, divizia de leasing a grupului, activeaza in 14 tari europene si are peste 1.500 de angajati.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.