ING Bank Romania – conditii mai bune pentru acordarea de credite

ING Bank a decis sa nu mai includa in calculul obligatiilor lunare de plata ale aplicantilor cheltuielile detaliate aditionale ale acestora, astfel incat acordarea creditelor sa fie cat mai simpla. Noile reguli pe care le va utiliza ING Bank in stabilirea plafonului maxim de creditare vor tine cont de profilul fiecarui client.

ING Bank Romania a anuntat relaxarea conditiilor de eligibilitate pe care clientii si potentialii clienti trebuie sa le indeplineasca pentru obtinerea creditelor, ca urmare a modificarii normelor de creditare impuse de Banca Nationala a Romaniei.

ING Bank Romania a decis sa ridice nivelul maxim al plafonului de indatorare admis pentru obtinerea unui credit, astfel incat valoarea totala a angajamentelor de plata (credite si contracte asimilate) sa poata atinge maxim 60% din venitul net al aplicantului. Pana in prezent, acest nivel se situa in jurul valorii de maxim 40% din totalul veniturilor.

Pentru a simplifica procesul acordarii creditelor, ING Bank a decis sa nu mai includa in calculul obligatiilor lunare de plata ale aplicantilor cheltuielile detaliate aditionale ale acestora, astfel incat acordarea creditelor sa fie cat mai simpla.

Noile reguli pe care le va utiliza ING Bank in stabilirea plafonului maxim de creditare vor tine cont de profilul fiecarui client si de fiecare solicitare in parte. De asemenea, ING Bank a decis sa renunte la avansul minim obligatoriu in cazul creditelor ipotecare.

Sursa: HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.