Bancile majoreaza avansul la creditele ipotecare

prima-casa2.jpg

Tot mai multe banci anunta majorarea avansului pentru creditele ipotecare, ca urmare a publicarii Legii privind darea in plata, iar una dintre ele, respectiv BRD Groupe Societe Generale introduce oferta diferentiata, cu avans mai mic pentru credite de peste 250.000 de euro, plafonul peste care nu se aplica darea in plata.

Astfel, banca a publicat pe pagina proprie de internet cele doua variante de imprumut, una cu avans de 35% pentru creditele in valoare de pana la 250.000 de euro, si alta cu avans de 15% pentru imprumuturi peste acest plafon.

“Valoarea maxima finantata din valoarea imobilelor aduse in garantie poate fi de 65%, pentru creditele acordate in lei, a caror valoare este mai mica de 250.000 de euro (echivalent in lei), sau 85%, pentru creditele acordate in lei, a caror valoare este mai mare de 250.000 de euro (echivalent in lei)“, mentioneaza banca.

In acelasi timp, din oferta bancii a disparut varianta de imprumut in euro pentru cumpararea de locuinte.

La randul sau, Alpha Bank a publicat noile conditii pentru imprumuturile pentru locuinte, cu avans de 30% pentru creditele in lei si de 40% pentru cele in euro, indiferent de suma imprumutata.

Tonul majorarii avansului pentru creditele ipotecare a fost dat de Raiffeisen Bank, inca din perioada dezbaterilor pe marginea Legii, la 35% pentru imprumuturile in lei si la 40% la euro.

Ulterior, Bancpost, Garanti Bank si Intesa Sanpaolo Bank au publicat noile conditii de creditare ipotecara, din care reiese cresterea avansurilor pentru aceste imprumuturi. Astfel, Bancpost percepe un avans de 33% pentru ipotecarele in lei si 43% pentru cele in valuta, Garanti Bank are avans de 40% la euro, dar l-a mentinut la 15% pentru lei, iar Intesa Sanpaolo Bank a majorat avansul pentru creditele ipotecare in lei de la 15% la 25%.

Legea a fost publicata in Monitorul Oficial joi, 28 aprilie, si urmeaza sa intre in vigoare la 15 zile de la publicare, respectiv pe 13 mai.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.