Finantarile guvernamentale si fonduri structurale europene la Vinatori Neamt

Pentru Primaria Vinatori Neamt pe anul 2007 sunt alocate fonduri in vederea achizitionarii unei autogunoiere compactoare, a pubelelor si a sacilor menajeri pentru depozitarea gunoaielor care vor fi distribuiti catre populatie. Cu banii de la bugetul local se va procura dotarea minima pentru pastrarea curateniei in comuna. Sunt alocati bani de la bugetul local pentru reparatii capitale la scolile din comuna (S.A.M. Vinatori Neamt, Seminarul Teologic Veniamin Costachi, Scoala Nemtisor), pentru reparatii capitale 2 poduri, infiintare teren de sport.

De asemenea s-au alocat fonduri pentru elaborarea de studii de fezabilitate (S.F. asfaltare drum comunal sat Lunca, S.F. asfaltare drum comunal sat Nemtisor, S.F. asfaltare drum comunal sat Vinatori, S.F. centru social rromi, S.F. si PT Camin Cultural Vinatori Neamt, S.F. + PT alimentare cu apa sat Lunca si Nemtisor, S.F. canalizare sat Lunca si Nemtisor, S.F. canalizare sat M-rea Neamt, S.F. camin de batrani) necesare in vederea accesarii de fonduri europene.

Vor incepe si lucrarile la aductiunea de gaz metan. Investitia se realizeaza cu firma Mihoc Oil, care a castigat licitatia organizata de Ministerul Industriilor. Proiectarea este gata si s-au obtinut aprobarile necesare. Financiar, primaria va fi implicata la plata bransamentelor la magistrala si a bransamentelor la instituriile publice subordonate.

Pe data de 29 mai 2007 a avut loc receptia finala la sala de sport de la Seminarul Teologic Veniamin Costachi Manastirea Neamt, investitie care s-a realizat prin Compania Nationala de Investitie, cu fonduri guvernamentale. Tot aici se realizeaza o extindere la caminul elevilor si mansardarea internatului, lucrarile fiind foarte aproape de finalizare. Investitia se deruleaza prin Inspectoratul Scolar Judetean Neamt cu finantare de la Ministerul Educatiei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.