Rusofonul Voronin acuza Romania de finantarea terorismului politic

Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova, a declarat ca Bucurestiul a instituit “moda pe care o poarta de 100 de ani, daca nu de mai mult, ca cetatenii moldoveni care vor sa nimereasca in Europa mai intai sa devina cetateni ai Romaniei”. Conform fostului general de militie sovietic “moda a fost demontata cu succes”, dupa ce comisarii europeni “au recunoscut justetea” argumentelor presedintiei de la Chisinau si au avertizat Romania sa nu isi depaseasca atributiile ce ii revin in calitate de stat comunitar in problema acordarii cetateniei.

Surse din cadrul Ministerului Justitiei de la Bucuresti au respins acuzatiile comuniste, precizand ca Uniunea Europeana nu impune restrictii tarilor membre in problema acordarii cetateniei nationale. Aceleasi surse au subliniat ca posibila introducere in cativa ani a cetateniei Uniunii Europene va avea efecte asupra actualei legislatii romanesti in domeniu.

Vladimir Voronin, cetatean al Federatiei Ruse, a mai declarat ca autoritatile de la Bucuresti finanteaza “opozitia de dreapta” care blocheaza procesul de reglementare a conflictului transnistrean, practicand “terorismul politic”. Presedintele de la Chisinau a precizat ca Partidul Comunistilor lupta pentru integritatea statului national moldovean, si “ca raspuns, atragem criticile partidelor de dreapta ale caror au actiuni declansat acest conflict, fiind platite din exterior”.

Sursa: Atac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.