Romania a aderat oficial la Spatiul Economic European

Romania va beneficia de un cadru reglementat in relatia cu statele Asociatiei Europene a Liberului Schimb si va primi asistenta financiara de 100 milioane euro, ca urmare a semnarii acordului privind aderarea tarii noastre si a Bulgariei.

Romania a devenit oficial membra a Spatiului Economic European.

Miercuri s-a semnat la Bruxelles acordul privind aderarea tarii noastre si a Bulgariei. Oficialii romani si cei europeni au semnat si 4 acorduri referitoare la cooperarea pentru crestere economica si comertul cu produse piscicole. Prin aderarea la Spatiul Economic European, Romania va beneficia de un cadru reglementat in relatia cu statele Asociatiei Europene a Liberului Schimb, adica Islanda, Lichtenstein si Norvegia.

Tara noastra va primi asistenta financiara in valoare de aproape 100 de milioane de euro, in aceleasi conditii aplicate celor 10 noi state care au aderat la Uniunea Europeana in 2004.

Procesul de negociere a aderarii Romaniei la Spatiul Economic a inceput in iulie 2006, iar acum urmeaza sa fie incheiate memoranduri de intelegere pentru accesarea fondurilor europene mentionate.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.