Guvernul a alocat 2 milioane de lei judetului Satu Mare

In vederea continuarii programului de reabilitare a infrastructurii din mediul rural Guvernul a alocat doua milioane de lei judetului Satu Mare.

Guvernul Romaniei a adoptat o Hotarare de Guvern prin care continua alocarea financiara din bugetul de stat pentru continuarea programului de reabilitare a infrastructurii din mediul rural. Judetului Satu Mare i-a fost alocata suma de 2,072 milioane lei pentru introducerea alimentarii cu apa, extinderea retelei de canalizare si construirea de poduri in 10 localitati.

Orasul Ardud si comunele Acas, Agris, Bogdand, Certeze, Crucisor, Sauca, Turulung si Viile Satu Mare au primit in total 1,913 milioane pentru continuarea lucrarilor demarate in cursul anului trecut. De asemenea, Guvernul a alocat suma de 159.000 lei pentru demararea investitiei de introducere a apei in comuna Vama. Comuna Acas a primit suma de 357.000 lei pentru introducerea apei in centrul de comuna. Comunei Agris i-a fost alocata suma de 222.000 lei pentru introducerea apei in localitatile Agris si Ciuperceni.

Orasul Ardud a primit 100.000 lei pentru continuarea lucrarilor de extindere a lucrarilor de canalizare. Comunei Bogdand i s-au alocat 70.000 lei pentru constructia unui pod din beton armat peste Valea Cenadului in satul Babta. Certeze a primit 180.000 lei pentru continuarea lucrarilor la canalizarea menajera si la statia de epurare. Comunei Crucisor i s-au alocat 237.000 lei pentru lucrarile de alimentare cu apa a localitatilor Poiana Codrului, Iegheriste, Crucisor si pentru reabilitarea conductei de aductiune Iegheriste – Poiana Codrului. Comuna Sauca a primit 152.000 lei pentru continuarea lucrarilor de alimentare cu apa a satelor Silvas, Becheni si Chisau.

Comunei Turulung i-au fost alocati 195.000 lei pentru introducerea canalizarii menajere exterioare si pentru constructia unei statii de epurare comuna pentru localitatile Turulung si Halmeu. Viile Satu Mare a primit 400.000 lei in vederea extinderii sistemului de alimentare cu apa a localitatilor Viile Satu Mare, Cionchesti si Tataresti.

Sursa: Gazeta de Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.