Primaria Roznov cauta fonduri pentru extinderea retelei de apa potabila

Imbunatatirea infrastructurii, alaturi de modernizarea si extinderea retelei de utilitati, sunt prioritatile aflate in acest an pe agenda de lucru a primarului orasului nemtean Roznov, Ionel Ciubotaru.

La Roznov, anul 2007 a fost marcat de inceperea proiectului de regularizare a raului Cracau si de realizare a canalului de deviere. Lucrarile sunt finantate de Ministerul Mediului (investitia avand o valoare totala de 50 miliarde de lei), iar societatea Apele Romane fiind beneficiarul.

O alta prioritate pentru autoritatile locale o constituie intocmirea studiului de fezabilitate pentru extinderea retelei de apa potabila, canalizare si pentru reabilitarea statiei de epurare, urmand sa fie intocmit proiectul, dupa care se vor cauta mai multe variante de finantare.

Una ar fi accesarea fondurilor structurale, in colaborare cu Apa Serv care este operatorul din zona. O alta posibilitate este atragerea banilor de la Fondul de Mediu. Cred ca ar fi solutia cea mai plauzibila: asigurarea a 80% din finantare de la Fondul de Mediu, iar 20% – de la comunitatea locala. De acest proiect ar beneficia atat orasul Roznov, cat si satele apartinatoare – Slobozia si Chintinici. Valoarea estimativa este de 3,6 milioane de euro.

Primaria mai are proiecte pentru doua poduri peste Cracau – in punctele Burlacu si Julfa. Acestea vor inlesni accesul locuitorilor din Slobozia spre terenurile agricole, dar si pe al agentilor economici din zona. Valoarea este estimata la 30 miliarde de lei, iar fondurile ar urma sa vina prin Ordonanta nr.7 a Guvernului. Tot in acest an, Scoala Slobozia va intra in reabilitare din Proiectul “Apa-Lumina-Caldura” al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Primarul Ionel Ciubotaru mentioneaza ca se incearca si o asociere cu comunele din zona Roznov – Savinesti, Zanesti, Podoleni, Costisa, Piatra Soimului, Rediu, Cindesti si Tazlau – in vederea accesarii fondurilor necesare construirii unei statii de transfer a gunoiului menajer. In acest sens, s-au initiat deja discutii cu un viitor partener din UE, o asociatie de comune din Spania, Comarca de Los Monegros.

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.