Romania va fi ajutata de Ungaria pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a IMM-urilor

Ungaria va oferi know-how Romaniei in implementarea programelor operationale pentru dezvoltarea firmelor mici si mijlocii.

Exista o serie de proiecte pentru dezvoltarea domeniului IMM-urilor, dar pentru o colaborare pentru sustinerea lor este nevoie de proiecte transfrontaliere. Ungaria va fi partenerul Romaniei in implementarea programelor pentru dezvoltarea firmelor mici si mijlocii. Pentru acest lucru trebuie sa se adopte actele normative necesare, care urmeaza sa se concretizeze in urma discutiilor purtate la Grupul de Lucru pentru IMM-uri.

Programul operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice beneficiaza de finantari in valoare de 2,554 miliarde euro, pentru perioada 2007 – 2013. In cadrul programului, pentru Axa prioritara privind implementare unui sistem de productie inovativ, Romania beneficiaza de fonduri in valoare de 350 milioane euro.

Prin Axa pentru accesul la credit si instrumente de finantare pentru IMM, Romania beneficiaza de fonduri europene in valoare de 100 milioane euro iar prin Axa pentru dezvoltarea antreprenoriala durabila prin dezvoltarea infrastructurii afacerilor si sprijin pentru consultanta, de 300 milioane euro.

Prin intermediul Programului Jeremie, IMM-urile vor beneficia de 100 milioane euro. Suma va fi folosita in proportie de 60-70% pentru un fond de garantare a afacerilor, iar restul fondurilor vor fi alocate pentru crearea unui fond de risc, a mentionat aceasta.

In toamna anului 2007 va avea loc urmatoarea sesiune mixta de cooperare economica, iar in luna noiembrie 2007 se va derula Sedinta comuna intre Guvernul Roman si cel din Ungaria.

Sursa: SMARTfinancial.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.