Rescadenta creditelor, o solutie viabila

Rescadentarea unui imprumut este o solutie viabila mai ales ca, de multe ori, comisioanele sunt mai mici decat la refinantare.

Rescadentarea unui imprumut poate fi asezata cu succes langa mult mai cunoscuta refinantare. In primul rand pentru ca rescadentarea va poate micsora suma de rambursat chiar daca dobanda nu a scazut de la inceputul creditului. Mai precis, chiar daca dobanda a ramas constanta, in cazul in care cresc veniturile se poate opta dupa o anumita perioada fie pentru diminuarea perioadei de creditare, fie pentru modificarea nivelului ratelor.

UniCredit Tiriac Bank ofera clientilor variante noi de creditare pentru diverse tipuri in vederea rescadentarii creditului acordat. In acest sens, banca emite un nou grafic de rambursare, pe baza actului aditional la contractul de credit initial.

In privinta costurilor, BCR pare a fi cea mai ieftina. In baza solicitarii clientului, a documentelor justificative (noile venituri ale clientului), se face o noua analiza a capacitatii de rambursare a clientului. Comisionul pentru aceasta modificare este de 10 euro.

La restul bancilor, comisionul oscileaza intre 1 si 4% din suma rambursata anticipat. La Bancpost ajunge pana la 2,5%, in timp ce la Alpha Bank poate merge pana la 4%.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.