Magda Tepoi asteapta factura pentru banii furati de la europeni

La Judecatoria Iasi va avea loc un nou termen de judecata in dosarul in care Magda Tepoi, director la Camera de Comert si Industrie a Regiunii Unu Nord Iasi este acuzata de deturnarea fondurilor europene acordate pentru realizarea unui proiect de dezvoltare in domeniul economic.

La acest termen de judecata expertii contabili vor stabili cu exactitate care este suma pe care a deturnat-o Magda Tepoi. Potrivit rechizitoriului intocmit de catre procurorii bucuresteni, Magda Tepoi, in calitate de director al unui proiect de dezvoltare regionala prin care trebuiau implementate normele de baza ale economiei europene, a deturnat suma de 211 mii euro din acesti bani.

Tot acest scandal a inceput in momentul in care serviciile secrete au trimis o adresa la Parchetul National Anticoruptie, in care aratau ca atat Magda Tepoi, cat si Mihail Vlasov au participat la deturnarea de fonduri europene in valoare de 211 mii euro.

Ingineriile financiare ale Magdei Tepoi au fost dezvaluite de consilierul judetean Cristian Stanciu, cel care a participat la anumite licitatii ilegale organizate de subalterna avocatului Vlasov.

Din rechizitoriu reiese ca si Relu Fenechiu a avut de castigat de pe urma acestor potlogarii facute cu banii europeni, destinati unor scopuri de dezvoltare a mediului de afaceri la nivel regional. Audiat ca martor, Mihai Valentin Suchar, administratorul Quartz Matrix SRL, una dintre firmele capusa, a recunoscut ca Magda Tepoi i-a conditionat castigarea unei licitatii de incheierea unui contract de publicitate in ziarul Lumea Ieseanului, trompeta publicitara a lui Relu Fenechiu, valabil pe o durata de un an, in valoare de 5.500 euro.

Conform informatiilor furnizate de anchetatori, prin acest ziar erau spalati banii europeni si trecuti in diferite conturi bancare. Au fost identificate elemente de frauda pana si la modul de alocare a cheltuielilor pentru diurne si pentru deplasari. Astfel, pe numele lui Razvan Tepoi, sotul acuzatei, au fost eliberate 12 ordine de deplasare, pentru care a fost alocata aceeasi suma de 479 euro.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.