Fonduri guvernamentale pentru un parc industrial la Galati

Viceprimarul municipiului Galati, Mircea Razvan Cristea, a declarat ca Ministerul Finantelor Publice a aprobat alocarea sumei de zece milioane de lei noi (100 de miliarde de lei vechi) pentru construirea unui parc industrial in localitate.

Banii vor fi utilizati pentru dezvoltarea infrastructurii si constructia de hale industriale. Parcul industrial va fi amplasat intre Zona Libera Galati si vama Giurgiulesti, va avea o suprafata de 24 ha si va fi destinat activitatilor economice, cum ar fi asamblarea de calculatoare, inovarea tehnologica si prelucrari metalice din tabla si otel.

Mircea Razvan Cristea a precizat ca, la municipalitate, au fost, deja, inregistrate 400 de cereri pentru rezervari de spatii in noul parc industrial, urmand ca acestea sa fie analizate si aprobate in functie de importanta activitatii economice si de crearea de noi locuri de munca.
Valoarea totala a parcului industrial depaseste 17 milioane de lei noi (170 de miliarde de lei vechi), urmand ca diferenta de sapte milioane de lei (70 de miliarde de lei vechi) sa fie acordata tot de guvern anul viitor. Mircea Razvan Cristea a mai precizat ca guvernul a alocat alte zece milioane de lei noi (100 de miliarde de lei vechi) pentru constructia drumului de centura din jurul municipiului Tecuci.

Sursa: , Administratie.ro, 17 februarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.