Verificarea modului in care autoritatile locale au cheltuit fondurile pentru reabilitarea sau constructia unor unitati de invatamant

Ministrul Educatiei, Cercetarii si tineretului Cristian Adomnitei a declarat dupa sedinta de Guvern ca in cursul lunii august va efectua o serie de deplasari in teritoriu pentru a analiza modul in care autoritatile locale au cheltuit fondurile alocate de Guvern, inca din luna martie, pentru reabilitarea sau constructia unor unitati de invatamant.

Ministrul Cristian Adomnitei a precizat ca o serie de judete au cheltuit aproape integral fondurile alocate in timp ce altele au o rata foarte scazuta de absorbtie a acestor sume.

Guvernul a alocat, printr-o hotarare aprobata in data de 28 martie, 5.436 de miliarde de lei vechi pentru 2.186 de scoli si, respectiv, 1.801 miliarde lei vechi pentru 613 gradinite.

Totodata, Guvernul a alocat in data de 16 mai 1.292 de miliarde de lei vechi pentru 1.233 de unitati de invatamant, destinate reparatiilor pentru utilitati.

Tot atunci a demarat si finantarea proiectului de campusuri scolare iar cele 84 de unitati delegate au primit suma de 1.512 miliarde lei vechi.

In luna iunie au fost alocate fonduri in valoare de 260 de miliarde de lei vechi pentru gradinitele din Bucuresti si alte 583 de miliarde de lei vechi pentru 426 de unitati de invatamant.

Ministrul Cristian Adomnitei a anuntat ca Guvernul va aproba alocarea a 3.200 de miliarde de lei vechi pentru unitatile de invatamant.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.