Primaria Bacau investeste in dezvoltarea infrastructurii culturale si artistice locale

Inca un obiectiv major al actualului Executiv al municipalitatii bacauane va fi finalizat in cursul acestui an: reabilitarea si modenizarea Teatrului de Vara Bacau.

Obiectiv de mare importanta in dezvoltarea manifestarilor culturale si artistice, Teatrul de Vara nu a beneficiat de la constructia sa pana in prezent de investitii majore in reparatia sau reabilitarea sa, fiind nefunctional pentru organizarea de evenimente specifice destinatiei sale din cauza degradarii avansate a finisajelor interioare si exterioare.

Modernizarea teatrului presupune imbunatatirea conditiilor de organizare a evenimentelor culturale si artistice, prin acoperirea perimetrului teatrului cu structura de inchidere, introducerea instalatiilor de incalzire-racire, lucrari de consolidare prin interventia la structura initiala, modernizarea gradenelor, inlocuirea pardoselilor interioare si a pavimentelor exterioare, portiv de acces si balustrade, inlocuirea instalatiilor electrice de iluminat, refacerea instalatiilor sanitare si de stingere a incendiilor, inlocuirea scaunelor din sala de spectacole cu altele cu design modern si mai confortabile etc.

In vederea executarii lucrarilor necesare de modernizare, Primaria Municipiului Bacau a incheiat pe 5 martie contractul de proiectare si executie “Modernizare teatru de vara”. Firma castigatoare a licitatiei deschise, organizata in data de 7 februarie 2008, este Dieffe Coperture si Fabroma Pascani. Valoarea acestei investitii a municipalitatii bacauane este de 8 003 720 lei, durata de executie fiind de 8 luni (1 luna pentru proiectare si 7 luni pentru executie), de la emiterea ordinului de incepere a lucrarii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.