BERD infirma ca ar urmari sa-si vanda participatia la Banca Transilvania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare nu isi vinde actiunile pe care le detine la Banca transilvania.

BERD a infirmat faptul ca institutia urmareste sa vanda detinerea de 14,98% din capitalul BT.

Astfel, BERD, cel mai mare actionar al Bancii Transilvania (BT), cu o cota de 14,98%, sustine cresterea BT prin diferite programe de finantare in domenii care includ companiile micro si mici, creditele ipotecare si garantiile comerciale.

BERD se declara multumita de colaborarea cu BT continuand sustinerea cresterii si dezvoltatii acesteia, recum si extinderea pe piata bancara internationala.

Reprezentantii Bancii Transilvania spun, la randul lor, ca banca se concentreaza pe prioritatile strategice de dezvoltare, care sunt legate de consolidarea cotei de piata, cresterea retelei de unitati si dezvoltarii accelerata a activitatilor pe cele trei linii principale de afaceri ale bancii: retail, firme mici si mijlocii (IMM) si companii mari.

Banca Transilvania are, in prezent, aproape 400 de unitati si peste 5.200 de angajati. In afara de BERD, care detine aproape 15% din capitalul bancii, niciun alt actionar nu detine mai mult de 5% din actiuni.

Banca Transilvania este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din anul 1997 si a incheiat anul trecut cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior, in conditiile in care si-a extins reteaua cu 126 de unitati si a investit 93 milioane lei.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.